Oh my God

Idag har jag varit på vintage-runda hemma på Söder med Matilda och herregud.. Jag hittade något som jag inte direkt hade väntat mig.. När vi slinker in på Lisa Larsson (där jag hittat en och annan gammal silkessjal från 40-talet) så hänger det en liten, kort och beige Burberry-duffel framför mig. Tilläggas bör att jag cirka en halvtimme tidigare hittat ett par bruna skinnstövlar för 10% av priset på de jag provade dagen innan inne på Jerns på Drottninggatan. Tillbaka till duffeln nu. Jag frågade affärsbiträdet (som jag för övrigt tror var Lisa Larsson i egen hög person) om jackan var nyinkommen eftersom jag undrade varför den hängde kvar, liksom hallå? Det är en Burberry?!.. och den hade bara hängt där inne en dag. Men nu hänger den på Brännkyrkagatan :) Jag ÄLSKAR vintage!!
Alla second-hand affärer vi har besökt idag har spelat världens bästa musik! 80-talshits såklart! Jag är sjukt inne på det nu, så kul att dansa till, man blir så glad! 

Moi je joue

Sitter och äter frukost och lyssnar på last night och är ganska partysugen. Vid halv 11.. Det kan bero på att vi skulle gått ut igår och hoppade det sen, eftersom vi jobbade till efter 11. Vi packade ner hela Sveriges radios symfoniorkester, blytunga stolar, och 20 meter långa ridåer, men kul är det!
I eftermiddag blir det jobb igen och vi lär inte sluta förrän 10 någon gång. Jag som vill dricka vin, lyssna på moi je joue och dansa runt i min prickiga favorit-kjol. Merde.
Jag tänkte förresten börja plugga franska lite grann kanske, jag hoppas det iaf.. Ska se om kunskapsnavet hemma har lust att betala för en distanskurs åt mig här.. Hoppas hoppas!

Jobbsökande

Oj vad klockan var mycket såg jag nu. Jag har sökt tre jobb ikväll, ganska duktigt. Den andra ansökningen måste ha mottagits 00 och någonting, även på natten kan man vara effektiv.
Idag var jag och Matilda på utflykt i Barkarby. Vi köpte 100 batterier till el-ljus som vi använder på Berwald, det måste ha sett ganska roligt ut när vi lade upp alla på bandet. Så i morgon ska vi åka till svt och lämna kvittot och så kanske vi kan förhandla till oss en lunch, det vore väldigt fint! Annars (om inte IKEA ringer in mig) är det inget jobb förrän på söndag, men då blir det fortsatt lägenhets-och jobbsökande istället.
Nu ska jag soooova, godnatt!

tillbaka till söder

Sådär ja! Nu var det INTE femton år sen senaste uppdateringen!
Nytt sen sist är att vi har blivit av med lägenheten. Först blev jag lite chockad och tänkte herregud vi måste skynda oss att hitta något nytt, men vi har den till jul och vi hade ju i alla fall tänkt söka nytt boende, så man kan ju se det positivt, att vi får lite mer bråttom att ta tag i det här.
Nu är bussbiljetten till i morgon bokad. Längtar upp lite nu, även om allt är så bekvämt här hemma så vill jag inte stanna allt för länge.
Om tre timmar ska jag till frisören och slinga håret och det har jag längtat efter! Har lite och fixa innan bara med tvätt och grejer.. shoop shoop.
Alltså jag ser ju gärna att vi bor kvar på söder.. det vore ganska tungt att flytta härifrån.

 


Det fladdrar till i en tyllgardin

Oj oj oj det var inte igår. Sorgligt att alla inlägg ska börja så. Men det kanske får mig att verka ganska upptagen, även om det inte är riktigt sant. Jag har ju varit ledig ganska mycket i sommar. Och nu är jag i Kalmar och är ledig..och sjuk..igen. När jag var i Kalmar senast, för tre veckor sedan, var jag också sjuk, hade feber och ont i halsen och var förkyld. Men nu har det mesta gått över så idag blir det nog en sväng till stan.
Det är ju skönt att det bara är cirka 50 mil till Kalmar ändå. Det låter ju vääldigt mycket, men säg att vi bodde i New York, då pratar vi avstånd. (Det är inte så att jag hade haft något emot att bo i NY måste jag bara tillägga och hålla alla dörrar öppna).
Sommaren har varit fin, som somrar ska vara. Söder visade sig vara jättevackert och härligt om sommaren, men jag gillar det ju resten av året med. Grönt och lummigt, en massa alléer och parker och små caféer vid varje vägkorsning typ. Jag vet inte hur många gånger i sommar jag har sagt "Oj, det här känns verkligen utomlands". Storstad+sommar ger mig lite utomlandskänsla, eller mycket, varför vet jag inte.
Nu är det höst, väldigt fin höstdag i Kalmar idag. Känns mer som brittsommar.
Jag tänkte skriva lite CV när jag ändå är hemma och är ledig. Jag har för avsikt att söka en massa jobb, främst inom handel, typ butiksjobb för erfarenheten och för att jag älskar kläder och sådär, det kan ju vara alldeles alldeles urtråkigt, men då har jag i alla fall provat. Och som jag känner nu så blir jag väldigt arg på mig själv om jag inte gör det här. Berwald har ju stått kvar nere i döds-korsningen på Östermalm/Gärdet sen 70-talet så det lär nog inte flytta på sig, berwalddagar ska vi nog kunna klämma in även om man får napp något annanstans.
Det är verkligen en dödskorsning, den är sjukt farlig. Jag vet en som påstår att det var nära att han blev överkörd där, men han verkar vara lite utav en mytoman så det behöver inte vara sant. Sen vet jag också en som var lite bitter på den här killen en dag och sa "Det kanske hade varit bättre om han blev överkörd här utanför", och sen brast vi båda, samtidigt, ut i Håkan-sång, "Någon dag är jag din jakttrofé som du övergav, någon dag kanske jag kör över dig här utanför". Det är lite så det är på Berwald.
Men den där korsningen, den är så himla fin, lite magisk, förmodligen just för att den är så farlig. Jag försöker komma på en bra liknelse, men det är svårt.
Man kanske skulle ta kaffet och harper's bazaar och sätta sig i solen på altanen. Fint.

RSS 2.0