String, styleclicker och polisbesök

Nu är vi tillbaka på String. Strax efter mitt förra inlägg kom det fram en man som bröt på engelska trodde jag (men efter lite efterforskning visade det sig vara tyska) och förklarade att han sett att jag var inne på the sartorialists blogg. Han sa att han sett mig titta på bloggen och att han också hade en mode/foto-blogg och gav mig hans visitkort, gjorde lite reklam för sig. Det var lite roligt, något sånt skulle aldrig hända i Kalmar. Så jag kikade in lite på hans sida nyss, styleclicker.net, och hans bilder verkar ha blivit publicerade på tyska Vogues hemsida etc.

En dagfärsk incident nu; Jay, vår granne, håller antagligen på med skumma affärer. Det här har vi misstänkt länge men det var först när polisen knackade på vår dörr som vi blev helt övertygade.
Polisen undrade om vi sett eller hört någon gå in genom granndörren, och visade ett foto på Jay och undrade om vi kände igen mannen (jag svarade att jag var osäker, jag vill ju inte bli indragen i något). Vi förklarade att vi är nyinflyttade och inte har jättekoll på våra grannar än men att vi sett människor gå in och ut där. 
Polisen kastade in ett brev genom brevinkastet och sa "jag ska bara lämna ett brev, jag vet att det är någon här inne, så ni kan lika gärna komma ut nu".
Efter en timmes spekulerande om vad det är Jay har för sig egentligen så hör jag en dörr öppnas i korridoren, så jag springer till vår dörr och kikar ut och ser en man bakifrån med soppåsen i ena handen och en resväska i den andra. 
Vi spanar ut genom fönstret och alldeles riktigt, Jay har kastat soporna (för sista gången på länge?) och ger sig av med en liten resväska som bara rymmer det allra viktigaste, cash? 
Vi kanske borde ha tipsat polisen men vi känner inte för att bli indragna i något. Nu undrar vi bara vad det var Jay höll på med. Han var tydligen personalchef på någon fancy restaurang, så skattefusk kanske, eller knarkhandel. God knows vad det var och vart han är nu.

Vi får se om det blir något mer besök från polisen framöver. 










Cafe String

Nu sitter jag och julle på Café String här på Söder, gratis internetuppkoppling här, hur bra som helst. Riktigt trevligt verkar det också! 
Nyss snöade det utanför, och på varje bord står brinnande ljus, det gillar vi. Jag flyttade ljuset lite åt sidan för att få plats med Jens och Boo (våra datorer, vi tyckte de förtjänade att bli kallade något annat än datorerna) och en kille i en soffa vid bordet bredvid lutade sig så att han höll på att lägga huvudet i ljuset, vilket ljushuvud. Men ingen olycka skedd.
Det här var ett trevligt ställe så det blir nog absolut fler rundor hit, eller varför inte ha det som vårt andra vardagsrum, vi har ju inte så mycket utrymme hemma.

Shopaholic

Jag känner mig lite frustrerad över att jag inte har någon täckning i lägenheten. Måste jag köpa en ny mobil? Jag vet inte om den utgiften är särskilt passande just nu, när jag befinner mig i Stockholm. Om man har lätt för att hamna i onda shoppingcirklar ska man akta sig för Stockholm. Så när Malin "den här nagellacksfärgen har inte jag, den köper jag" Lindqvist kommer på besök så gäller det att vara försiktig så man inte hamnar i samma mönster. Fast det är ju så roligt att shoppa, man blir så glad.

Stockholmsnatt

Igår blev det utgång, och det blev hårt, en aning för hårt. 
Vi hade siktet inställt på Laroy och var innanför dörrarna runt halv ett kanske. Men tråkigt nog så kändes det som att vi var de enda födda tidigare än 90.
Efter lite mindre än en timma kände vi att vi hade gjort vårt på stureplan för den kvällen, och begav oss mot t-banan.
Allt var inte glasklart när vi steg på tåget, vi var i samma fina form alla tre, och reaktionsförmågan var obefintlig.
När tåget stannade in fick vi syn på en skylt, "Gärdet". Fel håll. Det var bara att vackert vänta 23 minuter till nästa tåg kom, och förhoppningsvis skulle ta oss i rätt riktning.
Till slut var vi framme på Brännkyrkagatan, och efter en äventyrlig dag med storhandlande i Väsby fylld av äventyr (som att välta ut en pall med polarbröd och stå och skratta så man nästan kissar på sig och sen gå vidare, att chartra en kundvagn vars ena hjul var ur funktion, att dra upp strumpbyxorna som sitter vid knäna eftersom man har händerna fulla med coop-påsar och detta mitt på centralen och senare mitt på Hornsgatan och att fastna mellan dörrarna på t-banan och dra in väskan så hårt att man nästan snubblar) så tog det inte lång tid att somna.

I Stockholm

På Brännkyrkagatan för att vara mer exakt, det är vart jag befinner mig just nu.
Jag håller på att tillaga lite quorn-färssås, i micron, eftersom jag inte är riktigt redo att använda gasspisen när jag är själv.

Matilda sitter på bussen påväg mot nya jobbet nu, och Julle har varit på intro på jobbet sen åtta.
Jag hade ett missat samtal från dolt nummer, och det kan ha varit IKEA. Jag har ju inte fått besked om jobbet än, nervöst.

Det finns så mycket snygga saker här så det är skämmande, och på lördag öppnar en butik med bara fröken söt- kläder på Götgatan, nice.

Nu ska jag se hur det går med såsen, sen blir det nog en sväng in till city för att shoppa lite ögonkräm, concealer och grejer jag glömde hemma, sen ska nog jag och julle till systemet när hon är tillbaka, ciao!

RSS 2.0