Godt

 Friggs gröna te med vaniljsmak, super. Först undrade jag varför jag skulle välja ett snuskigt grönt te som säkert smakar piss, bara för att det är nyttigt, men då upptäckte jag att det fanns ett med vaniljsmak, och jag tänkte att det kunde vara lite gott, och det var det, veldigt godt.

Mysteriet med den omtalade svarta klänningen

Rysligt spännande är det, mysteriet på Strandgatan. Det var där som Jules hittade den svarta klänningen i en påse som i sig är ett mysterium. Än så länge är det inte så många som har fått se den, och kommer den att lämnas tillbaka i händerna på den sanna ägaren ikväll? Det återstår att se.

Kockletter och ammonika

Varför ska vissa människor envisas med att hitta på egna varianter av ord som redan existerar?
En bekant till oss, som jag dessutom tror har jobbat som kock och har läst en hel del recept, tror att det heter  kockletter, jag trodde inte det var möjligt att i över 30 år undgå att det heter kotletter, svårt att uttala kanske?

Sedan så har vi en gammal Bosse från Karlskrona, som skulle tvätta av ett skåp med ammoniak för några dagar sedan. Jag rös nästan av irritation när han sa att han skulle hämta ammonika. Tänk er att ni har jobbat i flera timmar och t.o.m längtar efter te från kaffeautomaten i matsalen även om det inte finns någon mjölk, och så står det någon framför er och säger att han ska hämta ammonika, jag blev med all rätt förbannnad men höll ilskan inom mig, det kanske var bra, för ilska kan ju bli ganska produktivt när det släpps ut.


Clinton for President

Hillary Clinton vann över Barack Obama i det tydligen ganska avgörande New Hampshire. Det tyckte jag var kul, och jag hoppas att hon tar hem hela segern. Men jag undrar, blir Bill United States första man då?

IMAGE: Sen. Clinton celebrates in New Hampshire


PPA

Nu sitter jag här och är sugen på att gå ut och dansa på fredag, och dessutom att fira ma amie Elin (som snart fyller 20) med pompa och ståt, tyvärr inte dompa och ståt, ledsen pal, men jag är pank. Det är trisst att inte ha några pengar, det var så himla länge sen jag inte behövde tänka "Elin, behöver du verkligen den här?" Eller räkna ut Ebbas ppa - pris per användningstillfälle, för att övertyga mig själv om att det är ett ytterst nödvändigt köp. Roligt att arbetsförmedlingens telefonist för en halvtimme sedan upplyste mig om att det finns ganska mycket jobbmöjligheter på arbetsmarknaden just nu, it's raining job opportunities, hallelujah! Visst, jag måste vara blind.


Latte



Tänk om man hade en liten espressomaskin hemma, och slapp stå och skumma mjölken till latten för hand. Undra bara hur kul det är att rengöra maskinen efter varje gång man har använt den..



Gaggia Amante, Gaggia L'Amante, Caffitaly


In the streets of London

För ca en timme sedan satt jag och väntade på bussen utanför trafikskolan.
Jag satt nog där i en kvart, fuktigt och en rå kyla, en touch av Dublin skulle man kunna säga, men visst Dublin har väl sina små sunshine spots också, (syftar inte på Temple Bar), men under hela tiden där tänkte jag bara på hur mycket det påminde om ett andra klass London. London är verkligen en superhärlig stad, trots att Mali och jag var utelåsta 25% av tiden, att jag fick sådant skoskav så att jag trodde att jag skulle behöva åka till akuten (hur jag nu hade tänkt att hitta dit, när jag knappt hittade ut från Topshop, som iofs är enormt) och att du passerar många stora, röda män på stadens gator (det här ser nog vissa som något positivt) så var det riktigt kul och lite sjukt t.o.m, det var förmodligen också första och sista gången jag blir väldigt onykter av öl och malin och jag kör en duett med mamma mia-karaoke på den inhemska puben the stag, och efteråt blir uppraggade av en brittisk gubbe på uppskattningvis 80 år. Vi hade väl inte direkt superkoll på var vi befann oss alltid, som när vi stod i en gammal bokhandel och frågade en expedit vart Notting Hill låg och fick svaret  - you're in Notting Hill.
Någon som hänger med på en London weekend om jag skrapar fram några tusen på en trisslott?





Ett hus som gör en glad, i Notting Hill.


Nu vill jag ha vår & sommar!



Nu har jag precis beställt La Redoutes vårkatalog på 804 sidor, kul! Det är två veckor sen julafton och jag längtar redan efter våren och sommaren! Men vad är det nu, den här mellanperioden, snö som smälter och förstör skorna! Jag är tacksam för pausen från bootcut-jeans med tanke på den där uppslitna biten längst ner som alltid blev blöt den här perioden, inte vackert.










Typ lika hysteriskt som mitt ansiktsuttryck nedanför längtar jag efter vååååren..


image118


RSS 2.0