Dubbelt upp

Jag sitter och funderar på om måltiden jag just avslutat innehöll utgången pesto. Det stod att den klarade sig uppemot tre veckor om den var täckt med olja, så jag grävde helt enkelt lite i burken för att nå lite längre ner med hopp om lite färskare pesto. Så om jag mår dåligt ikväll så är det pga dålig pesto och inget annat.
Skönt att ha något att skylla på. Efter en pik om för mycket dricka har jag väl aldrig svarat, ja jag bara drack och drack, bara kände för att se dubbelt, åh nej, på Kreta så var det något fel på moussakan och så var jag trött efter en hel dag i solen. På bröllopet i nyår så var det ju, som alltid, alkohol i blandad form till de olika rätterna och jag hade ju inget annat val än att vara artig och dricka upp. Sen har jag ju haft tillfällig maginfluensa ganska många lördagar och söndagar.
Jag diskuterade det här med Ida i förrgår, eftersom hon snarare sett i kvartett, och det dubbelt så många gånger som jag, och vi konstaterade att man lär sig med tiden och att det roliga väger upp de tillfällen då man mått dåligt flera gånger om!



Ikväll blir det fest med världens bästa vänner!



SATC

Igår var jag äntligen på bio och såg Sex and the city. Jag förstår inte riktigt hur det kunde dröja så länge när jag var inne och kikade om biljettsläpp en månad innan premiären, men bättre sent än aldrig. Vilken film sen! Otroligt vad mycket de lyckades klämma in på lite mer än två timmar. Jag grät och skrattade, ibland samtidigt, för det var ju som Jullan utlovat så kul så man nästan kissade på sig ibland.



Man kan ju alltid hoppas på en uppföljare!

Tre lekplatser på trettio minuter

Åsikterna om vilken sport Enzo ska ägna sig åt är delade, vissa tycker tennis, andra menar att fotboll är ett bättre alternativ. Men efter att jag och Enzo gjort tre lekplatser på trettio minuter så kan jag säga att han skulle slå alla maratonlöpare från Kenya med hästlängder, så löpare är nog ett säkert kort.
Enzo sprang (jag kröp) in i ett trähus med en höjd på en halv meter, med en massa stegar och flera våningar, och jag var helt slut när vi kom ut. Det var dagens träning, istället för den planerade gymrundan.
IKEA har avtal med Friskis & Svettis så man får träna två gånger i veckan gratis, synd att jag inte visste det innan jag skaffade sommarkortet, eftersom jag har stängning de flesta dagar jag jobbar och inte hinner träna mer än högst två gånger i veckan utan att offra min sovmorgon och det är jag inte sugen på.


Regnväder

Vilket fint väder det är idag när jag är ledig. Regnet öser ner utanför. Det speglar mitt humör ganska bra, men det blev lite bättre när jag provade mina två par nya skor. Eftersom jag ska på bröllop i augusti så har jag en ursäkt.

Regn, regn, regn, titta-på-film-väder kanske? Isåfall blir det nog något tecknat eftersom Enzo är på besök alldeles ensam och förmodligen inte har lust att titta på gamla Gossip girl-avsnitt på min dator.
Astrid Lindgren är ju ganska populärt även om det inte är tecknat. Men när Enzo satt och tittade på Mio min mio för några dagar sen så upplyste min storasyster mig om att när Mio blir hämtad av anden och kommer till sin pappa så är det en slags metafor för att han begår självmord eftersom hans fosterpappa är så hemsk mot honom, stackars lilla Mio, nu går det ju inte att titta på den utan att börja gråta.


Ciao ciao

Nu sitter jag och lyssnar på Winnerbäck och njuter av att vara ledig. Det låter som att jag har jobbat sju dagar i sträck. Det har jag inte, men det är ganska ansträngande att komma in i det här sommar-tempot, mycket folk som har semester och besöker IKEA regniga dagar.
Jag har njutit av att vara ledig hela dagen kan man säga, jag har inte gjort många knop, typ tömt diskmaskinen och cyklat upp till Konsum och handlat och sen lagat mat.
Sen blev det biljettbokning idag på morgonen också. Kalmar-Arlanda 10.10 på lördag. Det känns heeelt ok.

Troligtvis inte folktomt i Stockholm såhär på sommaren, men några procent är det nog allt som åker ner och dricker rosé och steker på Båstads tennisplaner.

Lyssnar för tillfället på hugger i sten.

Jag dricker glögg med balkongdörren öppen inatt
Jag är så trött på alla mail och koder
Jag vill ha dig här på riktigt inatt och suga liv ur din halspulsåder
Ja för en doft av sommarens sista dagar när vinden blåser in ifrån England.


VIP

Very Important Pappa. Eller världens bästa. Ja, det måste han vara.
Kan man vara något annat när man kommer hem med ett VIP-kort till Strand?




Såhär kan det se ut när man förfestar och åker Borgholmsbuss med slutdestination Strand, iaf om fotografen druckit oproffsigt blandat mojito och kameran är en mobilfunktion.





Sunny

Äntligen är solen tillbaka igen, åtminstone för några timmar, ligger ute med laptopen framför mig. Den har några år på nacken och är redan lite sliten så jag tror inte den blir så mycket sämre av en liten runda ut på altanen.

Fika senare idag tror jag. Men man vet ju aldrig vad fint väder kan göra med människor. Det är lite som en drog.
Nej nu ska jag snorta lite sol.

RSS 2.0