Midsommarjobb

Jag kom hem lite innan tolv igår kväll, lite senare än vanligt, men det har blivit typ elva på kvällen nästan hela veckan.

Det var inte så mycket folk på restaurangen på midsommarafton, på grund av vädret, så det blev lite drygt nästan efter fyra, men sen på kvällen när vi skulle åka hem med pizzabagaren som också bor i Kalmar, så var han tvungen att jobba lite längre, och göra pizza åt de som inte hade lust att stå i den typ timlånga kön till Strand, jag tror faktiskt att det hade varit värt det ; )

Vi satt och väntade på uteserveringen och blev serverade lite skumpa och det var faktiskt kul att sitta där, så det kompenserade lite att jag inte hann med något party i Kalmar!

Igår var vi tre i servisen så det var lite mer att göra, och drygt var det ju inte iaf.

Det känns jätteskönt att vara ledig idag, och jag förtjänar faktiskt lite ledighet ifrån körskolan också ; )

pussciao!


KM-tequila, kortis på ernesto och en stund på vallen

r var jag lite osäker på om jag skulle gå ut eller inte, men så blev det, och det blev väldigt kul ; )

Först cyklade jag in till stadsparken där ida satt med några kompisar, och var där ett litet tag.
Sen gick vi in till stan, vi funderade på vallen, men klockan var ju inte ens elva så vi gick istället mot KM.
Inne på KM var det mycket folk, bland annat satt ungefär en tredjedel av min gamla klass i en hörna och pimplade.

Jag gav Malin hennes kamera som jag har lagt beslag på sedan studenten. Träffade Jules, Elin och Matilda en väldigt, väldigt kort stund, för de sprang typ marathon från KM mot vallen sedan de fick syn på farcist-vakten som portat dem därifrån och undrade hur länge de hade varit därinne haha.

Jullan som för övrigt satt på en bänk utanför KM med Tobbe funderade på att gå med till vallen, men hon hoppade över det, och jag ringde ida och mötte henne utanför KM sen gick vi upp igen.

Jag satte mig med en tredjedel av den gamla klassen och väntade på att ida skulle beställa en vodka lime till mig. Jag upprepade ungefär tre gånger för henne att det var en vodka lime jag ville ha, men ändå hade hon några minuter senare frågat malin som gick förbi vad hon trodde att jag ville ha, och sen efter ungefär en kvart så hade hon inte beställt än, så jag fick tillbaka mina pengar, och hon lånade lite av mig för hon var hungrig och skulle bara gå och köpa mat haha, jaja.

Efter ett ganska långt och trevligt tag på KM (med visit av kalmarcity-fotografen som malin och jag bojkottade i garderoben) så gick vi vidare till vallen.

Det var inte alltför mycket människor där, men efter en 6cl:s tequila på KM en stund tidigare hade vi riktigt kul ändå ; )

Det blev en jättekortis på Ernesto som i princip var folktomt, förutom några få ockuperade bord på uteserveringen.

Tillbaka till vallen. Det var inte lång tid kvar tills klockan var två, men vi hade kul ändå, kvällen var lyckad : )

Jag orkade faktiskt inte åka till körskolan idag. Nej, en annan gång.
Ciao!

Skafferiet-latte och program om syrien och brittiska trädgårdar

Jag åkte in till stan ett tag idag och träffade elin, jules och matilda. När de åkte hem var jag kvar i stan och gick och tittade lite och provade bland annat en trenchcoat och en kofta på Åhléns medan jag väntade på att Ida skulle komma in.

Vi skulle till hennes optiker eftersom hon hade bestämt vilka av de två snarlika svarta bågarna hon ville ha. Det ena paret var utan glas, vilket såg riktigt kul ut ; )

Efter en ganska snabb latte på skafferiet gick vi vidare, och hann titta lite på åhléns innan vi tog bussen hem.

Jag och ida bestämde (jag bestämde) att vi skulle titta på packat och klart, upptäckte att dagens program handlade om Syrien och brittiska trädgårdar, inte sådär superlockande, så jag ändrade mig lite och åt sushi i idas säng och kikade i ebbas stil och på internetadresstipsen där i, och kollade upp dem på datorn samtidigt.

Imorgon borde jag läsa teori på körskolan (har jag blivit informerad om) och jag måste tyvärr hålla med. Får se hur det blir men ett litet tag kanske, det hade ju varit ganska duktigt : )
pussciao


Lördagsbrunch, the queen och jordgubbar med mjölk

Jag jobbade till lite efter tio på kvällen i fredags, så jag kom hem någon gång efter elva. Igår firade vi min mosters födelsedag med brunch på hamnkrogen. Mycket trevligt och väldigt gott.

Lite senare på eftermiddagen/kvällen gick jag och eva och hyrde the queen. Jag tycker att Helen Mirren gjorde rollen som drottning Elizabeth bra, men filmen var mest sorglig och lite dryg. Kul att se den ändå eftersom den har fått ganska bra kritik.

Ikväll kommer Ida hem från London. Pratade med henne lite tidigare och hon sa att de skulle gått på fotoutställningen face of fashion, men den var tydligen slut, sen var de i Hyde Park bland annat. Trodde att hon skulle ha shoppat en hel del men det blev tydligen bara en t-shirt, spännande, något jag med fördel kan sno kanske?

Nu är jag sugen på jordgubbar, och som tur är så står det två liter i kylskåpet : )



Det får nog bli några med mjölk nu, gottis ; ) pussciao!


Studenten : )

I måndags sprang vi ut, det var riktigt kul : )

Champagnefrukost på Kallskänkens bakgård var roligt och mysigt, sen gick vi till klassrummet för att samlas ett tag innan fotograferingen. Efter fototagningen hade vi betygsutdelning och sen gick vi vidare till matsalen för att äta lite och efter det tillbaka till klassrummet igen, där det var dags att skriva i mössorna.

Efter ett tag gick vi upp till avgångselevernas samling i aulan, som till ungefär 50% bestod av stipendieutdelning, men ganska kul ändå.

När vi efteråt gick ner till korridoren för att ställa upp innan utspringet kändes det sjukt spännande, men jag var lite fundersam på vart min familj var, såg inte någon. Ingen skylt. Hoppades bara att jag skulle lyckas hitta dem sen när vi väl var ute på skolgården.

Malin och jag oroade oss ganska mycket för skoskav i våra likadana peeptoe-pumps, men alla blommor, gosedjur, uppblåsbara grejs och lite allt möjligt var ganska tungt och allt som hände samtidigt, gjorde att jag inte riktigt reflekterade över om det gjorde ont eller inte, tror det var en vä

Paraden var kul, men att åka släp var riktigt mycket roligare, vi kom lite efter men skrek lika högt ändå ; )

Skivan i lokalen intill gymnasten var lyckad och sen på kvällen blev det en liten kort förfest där, innan Vallen.

Vallen var super med jättemycket folk, inte bara treor, de flesta var lite mer än salongsberusade, alla, de flesta iaf, var otroligt glada och det var bara hellyckat helt enkelt : )


I tisdags kunde jag inte prata överhuvudtaget, så jag var lite orolig över om jag skulle kunna jobba på onsdagen, men visst, det gick. Första jobbdagen igår.


Ska försöka hitta lite studentbilder från andra kameror tänkte jag, spännande : )

pussciao!







Tidig morgon, miniparasoll och studentshopping

Jag vaknade ganska tidigt, helt sjukt att halv åtta innebär tidigt just nu, det är ju i princip sovmorgon, lite iaf : )
Jag tror att jag vaknade för att jag hörde Enzo ute på altanen, de satt och åt frukost ute när jag kom ner.

Han verkade gilla parasollet med stolarna och poolen, det är ju högst otroligt att han kommer ihåg den från förra sommaren.

              


Idag är det mycket som ska fixas till studenten imorgon. Imorgon. Just det, vi går ut imorgon. Det är ju helt sjukt. Hoppas det blir kul : )

Snart ska vi åka och handla några sista saker till skivan imorgon, det skulle vara super om jag hann sola lite, fast jag vet inte, kanske hoppar över det, det kanske försämrar mina chanser att bli lite friskare till imorgon.

Sen en sväng till stan och titta om en svart bikini-underdel hade varit feint. Så får det nog bli ; )

pussciao!



Bal på Stufvenäs med blodig oxfilé och underhållande tal i fina salonger

Jag vaknade idag på morgonen och insåg att det var väldigt synd att jag glömde att hälla i mig typ en liter vitlökspulver. Studenten är på måndag och jag vill inte vara sjuk, jag undrar om Jules tips bara var i förebyggande syfte.

Förra helgen tog jag det ganska lugnt på fredagen och var hemma hos min moster, vi såg på devil wears prada, åt och drack rödvin. Jag gillade filmen, den var kul och lite söt sådär, men inte bland de bästa jag har sett.

På lördagen var det bal på Stufvenäs. Mina förväntningar var allt annat än höga, så det blev nog en relativt lyckad kväll, även om den var lite dryg emellanåt. Förrätten med skagenröra på kavringsbotten var min favorit, även om varmrätten och desserten var väldigt välsmakande de med.

Vi klagade ganska mycket på ungefär allt i början, men vi tyckte ju att vi hade all rätt haha, vi fick ju faktiskt;

· Stå och vänta på Stufvenäs gård i typ över 30 minuter, i inte mycket kläder.


· Inget alternativ när det gällde om vi ville ha blodig, röd eller fruktansvärt blodig oxfilé.

· Lyssna på vissa tal som gjorde en illamående.

Samtidigt;

· Så var rätterna otroligt goda.

· Var Kasras tal om hans utbytesår i Sverige och klassen väldigt feint : )

· Hade vi riktigt kul redan under middagen, folk vände sig väl ungefär om vid de andra borden och undrade vad vi höll på med, och bland annat så tappade jag min kuvertväska (hey, den sitter ju inte kvar själv, man måste ju hålla i den hela tiden, lite lurigt liksom) några, eller ganska väldigt många gånger. Jag fick böja mig ner typ under bordet och samla ihop allt som hade åkt ut, och såg minst sagt lite knep ut ; )

· Så var det skoj att höra på de andra klasstalen (de som inte var illamående-framkallande). Jag gillade det bäst om "vi sitter här och har det bra, kan vi inte ägna en tanke på de svältande barnen i Afrika". Jag tror faktiskt inte att killen skämtade, hur okänsligt det än låter så var det sjukt roligt ; )

· Öppnade ju baren lite senare, och då kunde man ju pimpla sig lite salongsberusad i Stufvenäs fina salonger.

Det var en kul kväll ändå : )

       


                                                                                   


Än en gång lyckas jag vara den som har de helt klart sämsta bilderna haha


I eftermiddag kommer Fia, Enrico och Enzo, och stannar till tisdag tror jag. Mamma har köpt något parasoll med två minimalistiska stolar till Enzo, jag undrar vem hon har tänkt försöka trycka ner bredvid Enzo i den ungefär 3×3 decimeter stora stolen.

Det blir ju supervarmt på altanen så vi ska nog ta fram hans pool i eftermiddag, även den sjukt stor  ; )

pussciao


RSS 2.0