Rödluvan, Mystält och Jude Law

Nu har jag precis läst klart Akta dig, Rödluvan! med Enzo. Det var en av mina favoritböcker när jag var liten (den har en massa luckor som vargen gömmer sig bakom). Men det var egentligen Herr Konradssons trädgård som utklassade alla andra tävlande böcker, en liten minimalistisk pixi bok, men gud vad rolig den var!

Igår tittade jag och fia på The Holiday, och alla som har pratat om hur bra den är hade rätt!
Fia föll för en vit blus som Cameron Diaz hade på sig och jag föll (inte helt oväntat och inte för första gången) för Jude. Fia får blusen och jag får Jude, en ganska bra deal tycker jag, fast iofs gör jag även anspråk på det där mysiga tältet som Judes barn hade inomhus (jag väntar förresten fortfarande på sänghimlen som mamma lovade mig).
Om Jude frågar mig om jag skulle vilja gifta mig med honom, så svarar jag troligtvis "I thought you'd never ask" och försöker säga det sådär underbart brittiskt som bara Jude kan, och sen skulle vi vara gifta inte långt därefter.

Om någon som läser det här känner någon som är läskigt lik Jude Law (stor chans med min typ högst en läsare om dagen) så skriv gärna en kommentar med numret så ska vi nog kunna styra upp något, jag ska bara hitta ett jobb, sen betalar jag bra)

Julafton

Nu blir det snart risgrynsgrot, helt galet gott ar det, mumsi. Men jag forstar inte varfor man ska halla i socker, gradde, och apelsiner i den, a la ris a la malta, det ar gott som det ar : )

God Jul!

Julklappar

Nu har jag fixat mammas två julklappar, och de jag fortfarande inte har handlat till är fia, ida & enrico. Fia och ida är väl egentligen de roligaste att shoppa till, men det känns också viktigare att det blir rätt till dem.
Jag kanske ska köpa något litet mer till Enzo, men iofs skulle han nog nöja sig med benny-boken. Pratade med honom för en halvtimme sen, kunde ju ha frågat honom då, ganska givande konversation hade vi, han sa mest neeej neej, hade nog inte jättegod lust att prata med mig, han slickade mest på luren fick jag reda på. Men när mamma tog över luren ropade han "gose gose" (gose betyder godis) till henne. Fint att han associerar mormor med godis.


mein klein nephew som jag får träffa på lördag : )
image117




 

Att tycka synd om sig själv

Jag har aldrig förstått vad som är så fruktansvärt med att tycka synd om sig själv.
Om det är synd om en person, varför ska man ge den dåligt samvete över att den är medveten om det genom att klaga och säga att det inte blir bättre för att man tycker synd om sig själv. Det kanske det visst blir.


All I want for Christmas is Björn Gustavsson

Ja, Björn i ett paket under granen i år, det är allt jag vill ha.

Ur en Metro-intervju;

Du är fortfarande ung. Hur avspeglar sig åldern i ditt jobb?
- Jag tror att det kan vara en fördel att man sparkar underifrån. Jag har en flickfrisyr från 1600-talet och har nog hjälp av det när jag kör standup. Jag kan nog skämta hårdare och grövre eftersom jag ser så oskyldig ut.

Ett underbart klipp från Henrik Schyfferts blogg, när han träffar Björn som ska på hypnoskurs ; )

http://henrikschyffert.blogspot.com/2007/11/bjrn-p-kurs.html





Björn med en gitarr i famnen, det är nästan mer än man klarar av.


Jag shottar tequila

image115

Jag är stolt över att vara föremål för Elins konstnärliga tolkning av mig, shottandes tequila.

Pappa betalar

Igår kväll var jag ensam hemma och underhöll mig med att titta på Ensam hemma 2 - Vilsen i New York, och dricka julte, mysigt för det är så mycket julstämning i den filmen.

Jag älskar Kevin McCallister, egoistisk lögnare på ett underbart sätt, så som bara barn kan vara.
Skönt också att han inte verkar ha några som helst skuldkänslor när han checkar in på Plaza med hans pappas kreditkort, pappa betalar.

Tacky paket och äppel- och grapefrukt symfoni

Nu har jag slagit in mina två första julklappar. Enzos paket blev lite tacky, men det känns som att tvååringar gillar sådana paket, färgglada med glittrande snören.

Jag tycker att pappas paket blev ganska mycket finare. Jag slog in det i naturfärgat papper, och sen en extra gång med celofan och efter det blev det lite guldtråd och några guldstjärnor på, et voilà. Jag tror att Sofia skulle bli stolt om hon såg det, även om jag aldrig skulle nå en så professionell nivå som henne när det kommer till att göra fina paket.


Jag sitter och letar i systembolagets katalog efter ett vitt mousserande vin till fias bröllop, som ska drickas vid brudskålen innan middagen.

Jag utesluter dompa, ingen tjuvstart, champagne får man dricka först vid tolvslaget, (om man inte heter Elin, Jullan eller Sofia på nyårsafton 2006, och är, som jag helst uttrycker det, lite ganska mycket mer än salongsberusade, men var och hur vi fick champagnen kommer inte avslöjas) men lite lockande är det ju onekligen med dompa: "Torr, ännu ung, frisk, harmonisk smak med inslag av äpplen, rostat bröd, nougat och grapefrukt. (1999). Passar till aperitif, fågel, fisk & skaldjur". Jag tänker att en meny som skulle passa feint till dompa är ungefär, förrätt: toast hummer (istället för skagen), varmrätt: en pekinganka (det här gillar nog jules, och jag vet att hon skulle göra en finare och bättre meny) med en lätt syrlig äppel- och grapefrukt symfoni samt potatisbakelse med rostad mandel och rysk kaviar, dessert: nougat parfait med tryffel- och grapefrukt creme.
(Sen slänger vi in fyra till små symfonier för att skapa en sjurätters meny). Tänk hur äckligt det här skulle smaka, usch, mästerkock ska jag nog inte satsa på att bli.
Sen står det alltid samt innan den sista ingrediensen i rätten, och så särstavar de alltid i fina menyer, eller känns det bara så kanske.

Nu ska jag övningsköra : / önska mig lycka till.















Tidig morgon

Lite senare ska jag övningsköra in till stan och hämta min kappa på kemtvätten. Det var ett tag sen jag körde nu, så det kommer att bli lite läskigt, dessutom går jag upp så tidigt på morgonen och är därför så trött att jag överväger att inte röra på mig inom några timmar, så vi får se om jag orkar hålla mig vaken när jag kör.
Klockan är halv fyra och jag sitter och gäspar. Sen är det Topmodel-final ikväll 21.00 som jag jättegärna vill se (om jag är vaken).


Preppy-pepp


Killer-kläder.

Nu, mitt i vintern, skulle jag kunna döda för:


En tenniskjol från American Apparel...





...och en Fred Perry-piké.





Sportigt brukar inte vara ledordet när jag shoppar, men ibland kan det vara fint tycker jag.

Intensivkurs i tennis för folk utan bollsinne, det måste väl finnas någonstans?


Heut Ist Mein Tag

Jag laddade hem lite gammal musik, (ok inte gammal, jag är trots allt bara inne på mitt tredje decennium) och satt och funderade på vad man lyssnade på för några år sen.

Jag hade nästan glömt bort Shaggy och Rikrok och deras låt "wasn't me". Det är ganska kul när man lyssnar på engelska låtar igen efter många år, och man faktiskt förstår vad de sjunger.

Iaf så slog det mig efter ett tag och några nedladdningar senare (t.ex. I'm your angel, Aisha och I wanna run to you, har typ haft ballad-maraton i helgen) att jag glömt Blümchen, så jag laddade ner Heut Ist Mein Tag, och det är ett hett tips, liksom tysk pop, hey, kan det bli bättre?

Sömn

Jag kunde inte somna igår, det tog över en timme, jag brukar vanligtvis somna efter några sekunder.

Jag låg och funderade över vad jag kunde köpa för julklappar, och jag har det mesta planerat, nu ska jag bara hitta dem också!

Ikväll blir det utgång på ingång, sjukt kul hoppas jag att det blir : )

Hårda paket

Äntligen! Jag har internet igen, lovely! Nu ska jag titta efter julklappar, bl.a. på adlibris.se, det får nog bli boken karlar med stil till pappa,

 

och Nöff Nöff Benny till Enzo, jag älskar Benny-böckerna, jag tror nästan att jag uppskattar de mer än Enzo.




Jag har ingen aning om vad jag ska köpa till mamma, tips?



RSS 2.0