Sill-lunch och champagnegalopper

Jag gick upp ganska tidigt idag, och efter tio gick vi for att se pa forsranningen och studenternas uppfinningsrika batar haha mycket underhallande.

Sen blev det en runda pa stan, och nagra timmar senare gick vi till backen nedanfor universitetsbiblioteket for att ata sill-lunch med bubbeldricka och jordgubbar : )

Det ar helt sjukt mycket manniskor overallt, sa otroligt harligt med alla valdigt glada (lite mer an salongsberusade) leende studenter, som (de flesta) borjade dricka redan pa morgonen.
image18
Vi gick forbi Stockholms nation under champagnegaloppen och nu vill jag bara vara student (bortsett fran sjalva studerandet) i Uppsala. Det verkar helt fantastiskt underbart! Champagnen flodade minst sagt : )
Jag beundrar verkligen studenternas formaga att hitta pa sa valdigt manga tillfallen och hogtider att fira for att fa festa riktigt, riktigt ordentligt! Utanfor Stockholms hangde varningsskyltar med texten "Du kan bli blot" haha.

Regeringen har beslutat om ett specialforbud att salja alkohol bara i Uppsala under dagen, och det gick inte ens att kopa lattol pa Ica. Det hangde forbudsskyltar pa deras kyldorrar, helt sjukt haha.

Det ar inte riktigt bestamt vad vi ska gora ikvall, man maste vara studerande vid universitet eller hogskola for att fa gast-leg till nationerna, vi pratade om att kanske ga ut och ata, vi far se vad det blir : ) Pussciao!

Uppsala/Stockholm

I fredags var jag riktigt sugen pa att ga ut, men tanken pa att ga upp typ 6 dagen efter for att sitta i ungefar fem timmar i en bil med passagerare vars musik-smak jag inte direkt delar (om musik med en touch av dansband juridiskt sett ens har ratt att kallas musik) var inte sa extremt lockande.

Vi kom fram lite senare an planerat igar eftersom vi stannade nagra ganger, och skulle slappa av Ida i Stockholm.
Det var bara ungefar tva manader sen jag traffade Enzo, vet inte riktigt om han kommer ihag mig, det kanns sa, men han har ju anda sju mostrar (da ar tva styvmostrar) att halla reda pa.

Idag akte vi in till Stockholm ungefar vid 11, och det marktes att det var sondag, vi behovde inte aka langt innan vi fick en parkering pa Ostermalm, intill Humlegarden.
Vi gick runt lite i Sturegallerian, har tankt att jag skulle titta om Examensklader under helgen, vi tittade lite pa Zara men det var ingen av oss som hittade nat dar.
Efter det gick vi till Cocktail, dar jag, eller snarare Fia, hittade en vit klanning som jag provade men den kandes inte helt ratt, och jag borjade bli lite orolig over om jag over huvudtaget skulle hitta nagon klanning alls, eftersom det dessutom ar sondag och alla affarer inte ar oppna, men sen gick vi forbi massimo dutti, och bestamde oss for att ga in ett tag, och sen pa overvaningen sa hittade jag en vit tubklanning i linne, och den fick det bli : )
Sen gick vi till den stora H&M-affaren mittemot gallerian, dar jag hittade ett skarp, och Ida fyndade tva par skor och tva klanningar. Sen skulle vi ga in "fort och titta lite snabbt" pa Topshop. (Hur svart ska det vara att lara sig, det gar inte att titta fort och lite snabbt pa Topshop. I London fick Malin leda mig ut ur deras stora paradis pa Oxford Street eftersom min blick distraherades av alla snygga saker som man var tvungen att ga och titta lite narmre pa.

Nar vi skulle bestalla pa en italiensk restaurang i gamla stan, sa insag vi att det var nagot (skulle diagnostisera det som riktigt allvarligt) fel pa servitoren. Efter att han hade tagit upp var bestallning, holl han ungefar ett foredrag for oss om att man kan prova lite roligare och ovanligare matratter ibland, och att vi lika garna kunde ga till nagot gatukok. Sattet han dessutom sa det pa fick oss att lyfta pa ogonbrynen och konstatera att stallet formodligen drevs av hans aldre slakting, som var sa godhjartad att han ordnade ett jobb at sin typ brorson som skulle kunna beskrivas som lite alternativt intelligent.
Haha vi  var inte kvar dar sa otroligt lange, vi gick vidare till Ahlens City dar vi spenderade den sista timmen innan vi akte tillbaka till Uppsala. Imorgon blir det Valborgsfirande : ) Pussciao!





Svenska-uppsats, koordinationssvårigheter och projektarbete

Vi började 08.20 idag med en svenska-uppsats och sen hade vi 5 timmar framåt att uttnyttja (det säger en del om vad de förväntar sig)
Jag valde att skriva en krönika om "inne och ute- vad som är modernt idag" och jag skrev typ två texthäften, vet inte riktigt hur det blev egentligen.
Jag inledde och avslutade med citat, citat är kul. Det blev Winston Churchills "Champagne ska vara torr, kall och gratis" i början men jag är lite osäker på orden, men jag hoppas att det var så den engelske premiärministern ville ha sin dompa eller vad det nu var han drack : )

Efter att jag hade skrivit färdigt krönikan så var det iväg till körlektionen. Första gången jag körde (jag kanske borde nämna att jag aldrig hade kommit längre än Volvo-parkeringen) så kommenterade hon min körning genom att säga att "jag iaf inte hade något fel på koordinationen, vissa tjejer har det". Som Jules säger så fick de förmodligen dollartecken i ögonen när jag hade kört färdigt.
Efter uppsatsen idag blev jag helt sjukt trött och tillhörde väl antagligen gruppen som på något läskigt sätt är helt befriade ifrån koordination (förhoppningsvis bara tillfälligt, det känns som att det kan vara lite jobbigt i längden).

När lektionen var färdig cyklade jag hem fort, och var inte hemma länge förrän jag skulle till skolan ett tag och göra projektarbete.
Efter ungefär en timme åkte jag hem igen för att gå och prova balklänningen. Det känns väldigt roligt nu när den nästan är klar men det ska bli superkul att ha skor, accesoarer, hår och allting färdigt : )

Pussciao






Tryckeri-utflykt, fina miljöpapper och studentplanering

När jag cyklade till skolan idag på morgonen var det ganska varmt ute, men lite sjukt väder ändå för det var så himla ljust fast det inte var soligt. Sen lite senare så kom solen ändå, underbart : )

Jules, Jullan och jag åkte till ett tryckeri utanför Kalmar för att höra om de kunde hjälpa oss med vårt projektarbete (vår superseriösa, hm, kaffebok). Och det gick att ordna på typ en dag, ihhh, tur för oss eftersom redovisningen är på fredag.

Efter utflykten till tryckeriet åkte vi tillbaka in till stan och försökte hitta något passande papper att kopiera boken (boken kallar vi vår härliga hög med papper) på.
Vi köpte två paket med vitt kartongpapper. (Jullan blev nog lite besviken på att det bara blev supertråkiga vanliga vita A4-papper, med tanke på hur hon brukar snegla på Sofias väldigt fina miljöpapper som hon har i datorn hemma. Hon till och med påpekade att det hade varit trevligt att välja ett sånt, men Jules och jag konfronterade diktatoriskt Jullans kommentar med påståenden som att bilderna inte skulle bli jämna och fina, och tappa sin fantastiska charm, så Jullan fick helt enkelt gå ifrån Dillbergs bokhandel med vattniga ögon).

Sen bestämde vi oss för att fika och planera redovisningen samtidigt (Resultatet blev det oväntade 99,9 procents fika, och inte riktigt lika mycket planering).
Men det var så värt det för vi satt och pratade om studenten, ögonblicket när vi springer ut, partandet senare på kvällen, om vi ska ha jordgubbar till champagnefrukosten, och sen var vädret superhärligt, och allt var bara sjukt underbart : )

Sen såg vi någon (hysteriskt roligt, vem förblir censurerat) och alla tre utbrast i ett lyckligt, enormt, skratt och Jules kommenterade personen  - Det var det sjukaste jag har sett! haha : )

Jules och jag ska ta 19.10-bussen till Jullan och fixa lite till med boken (läs: pappershögen) och föra över några av bilderna vi tog igår till datorn. Bilderna håller otroligt hög standard, och är som tagna för en utställning på Moderna Museet. Kanske tog i lite.

                                                        

Det är väldigt trevligt att alla resterande 38 bilder i princip är identiska, att den andra bilden när Jules sitter och sofistikerat håller i sin kaffekopp inte alls är arrangerad, att capuccinokoppen innehåller vatten täckt med skummad mjölk och lite påströdd kanel för dekorationens skull, och att mina "hembakade" äppelkaksdesserter ursprungligen kommer från IKEA:s frysdisk. Pussciao!



Utekväll med mycket folk, sura äppeldrinkar och farliga stilettklackar

Vi var ute igår. Malin och jag gick som planerat till Ernesto en sväng. Karin och Johanna hade inte alltför mycket jobb i garderoben, det var ganska tidigt men fortfarande väldigt lite människor. Jag tog en sur äppeldrink, som jag bad om att få väldigt, väldigt sur och som det inte gick att slå in jobb-pris på, så jag fick en likadan senare istället : )

Malin och jag fortsatte iaf mot Palace och upptäckte att de andras övertygelse om att det skulle vara väldigt många där stämde, väldigt kul, även om jag inte gillar det stället sådär jättemycket.



Kvällens iakttagelser:

·Palacemannen var återigen på hemmaplan.

·Sofias bekant från Mönsterås fick för sig att han skulle låna mina rosa vantar eftersom han frös haha.

·Någon ville tydligen markera sin plats på dansgolvet så Malin fick en stor gratis stilett-tatuering inpräntad. (Nu slipper jag ge henne visitkort till Evil Tattoo som hon så jättegärna, eller kanske inte ändå, ville ha).

·När vi gick över bron på väg från Palace efter två någon gång konstaterade jag och Sofia att den borde utrustas med alkolås haha, iaf på vintern när det är halt. Farligt farligt.



Ida frågade precis om jag ska följa med på grillfest. Det låter väldigt kul och trevligt, men jag känner mig lite trött efter igår. Mams och paps skulle bort så om jag inte följer med är jag ensam hemma ikväll, kan vara lite mysigt att bara ta det lugnt. Vet inte riktigt, vi får se vad det blir : ) Pussciao!

All night long

Hm kanske ska ut ikväll, jag har inte bestämt mig riktigt än. Elin, Jules, Jullan och Sofia låter oerhört övertygande när de förklarar att det alltid är mycket folk på Palace när det är halva priset. Jag kanske lyckades övertyga Malin om att gå förbi Ernesto en sväng innan och ta en drink : )
Vi måste ju diskutera vår kommande prao-vi-kommer-bara-stå-passiva-i-baren-och-kanske-kanske-göra-världens-vidrigaste-drinkar-i-härliga-chock-färger-period.

Om jag ska gå ut så har jag ett (minst ett) problem. Jag tror inte att jag känner för att ha klacks ikväll, men jag tror att jag ska ha svart klänning och då skulle jag vilja ha mina svarta lackskor med rem. Men de är så himla hårda och ger mig skoskav, och det känns inte som att skoskav+dansa-all-night-long blir en superhärlig kombination. All night long är väl en överdrift eftersom alla uteställen i Kalmar stänger vid 02.00, och om du inte är påväg till en efterfest så finns det inte så många fler alternativ än att åka hem. De hade ju kunnat ha öppet till 03.00, iaf under sommaren. Well, nu blir det sushi : ) Pussciao!

Bal på Stufvenäs

Idag började vi vid 09.50 med religion och eget arbete i en av datorsalarna. På lektionen efter skulle vi ha samhälle, och även här så var det eget arbete. Vi slutar efter den här lektionen, och eget arbete sista lektionen är ju i princip lika med att gå in till stan och fika : ) eller? iaf för oss ambitiösa sistaårselever.

Det blev en fika på typ en och en halv timme, och sen iväg till körlektionen. Jag skulle öva på att starta i backe, och det var lite läskigt först, men gick bra sen.

Vi pratade om balen och studenten och så idag och typ alla är klara med balklänningarna. Elin ska få håret uppsatt hos en frisör hon känner, och Jules ska bli fixad på Stenolds parfymeri. Hon skulle fråga om de kunde fixa mig och Sofia också, det hade varit kul om alla tre kunde gå dit : ) Sen kunde vi gå och ta en fördrink i våra promdresses (haha eller inte) innan det blir bal på Stufvenäs.

image7

Stufvenäs, beläget ungefär sju tusen mil utanför Kalmar, så att eleverna inte ska kunna försvinna precis innan dansen börjar. Någon mer som är intresserad av att chartra vad som helst med minst två hjul som rör sig framåt som kan ta oss tillbaka till Kalmar?(Förutsatt att det inte är en epa. Eller det hade iofs varit underhållning på hög nivå att se Sofia åka hem i balklänning och en grön lantmännen-keps i en epa, något vi tidigare funderat på att arrangera bara för det otroliga nöjet i det hela).

De sätter förmodligen upp ett åtta meter högt elstängsel runt hela gården, och har krypskyttar med k-pist i rabbatterna som skjuter om en elev går ett steg för långt innan 02.00.







Djurängsskogen, gamla disketter och teknikbevis

Idag när jag cyklade intill skogen upptäckte jag att marken börjar bli sådär underbart heltäckt av vitsippor. Om det blir någon promenad för Ida och mig i eftermiddag så får det bli genom Djurängsskogen, det är faktiskt sjukt vackert. Jag tror nästan inte att det finns en enda gran/tall i hela skogen. Den huvudsakliga egenskapen som gör att en skog blir vacker är väl ungefär frånvaron av tallar och granar. Jag tycker för det mesta att de är deprimerande. Men det finns självklart undantag.

 image5

Det kan verka svårt att ta en så här dålig bild, men det var ganska lätt faktiskt. Några kvadratmeter av en Djurängsskog iaf.

Haha det var lite sjukt när jag skulle hitta den här bilden. Den är hur gammal som helst.
Jag visste att det skulle finnas något foto från skogen på någon av alla omärkta, svarta, identiska disketter som låg undangömda i någon liten låda vid datorn. (Jag tittade igenom alla 14 disketter, innan jag upptäckte att det fanns en kvar i lådan som jag inte hade lagt märke till. Ja, det var den jag letade efter).

När jag sen skulle sätta i disketten så blev jag lite halvt fundersam. Hittade först inget uttag till disketten, och det var nästan, bara nästan, så att jag hade tänkt försöka att pressa in den i CD-uttaget.
Jag såg vart disketten skulle in och undvek alltså att bli tvingad av min familj att tvångsgå en kurs i "Så fungerar elektroniken i ditt hem- allt från att måla med paintprogrammet i din dator till att lära dig använda din brödrost".
När jag tog ut den första av de 15 disketterna var den helt dammig eftersom uttaget inte har använts på ungefär tre år. Angående min självironi kring teknik så var den ändå aningen överdriven. Bevisen:

·        Jag klarade teknik-kursen i 9:an även om vi satt och gjorde ringar av reservdelarna till något som skulle föreställa ett musikinstrument.

·        Jag förstod hur man överför korten från mobilen till datorn. I och för sig ett och ett halvt år efter att jag fick mobilen och med lite handledning.

·        Jag förstod hur man stängde av Karros stereo innan Malin, Karro och Jules informerade mig ?-Elin stäng av stereon, ser du den väldigt stora, svarta, runda knappen längst ner till höger?? ?-Menar ni powerknappen??. Jag blev riktigt missbedömd där, det var sjukt förnedrande och samtidigt otroligt roligt haha. Vi skrattade så vi var tvungna att verkligen fokusera på att andas för att överleva.


Fredag med sushi, promenad och jobb

Vaknade ganska tidigt, solig, härlig morgon.

Efter ungefär två timmar cyklade Ida och jag in till stan. Jag köpte en svart topp att ha på mig på kvällen när jag skulle jobba. Gick förbi Nama Sushi och köpte en 8-bitars, och upptäckte senare att det inte var mina favorit-rullar med avocado, men det är supergott ändå. Funderar på om det finns någon kurs för att lära sig att äta med pinnar utan att se lite lagom halvstörd ut, och behöva den genomsnittliga tiden en kvart/riskorn.

image3
Såhär fint oorganiserat ser det ut när man har cyklat hem med maten, men jag lyckades med att inte välta sojan : )


Just idag hade jag mer än gärna tagit 150p i "Lär dig äta med pinnar, en kurs för dig med inlärningssvårigheter."
Promenad med Ida direkt efter stan, sen hem och springa omkring upp och ner för trapporna för att hinna. (Ungefär som en Kenyans maraton-löpare i 120km/h) Lite felräkningar i tidsplaneringen kanske. Jag hade 20 minuter på mig att äta sushi. Iväg till halv tio sen iaf. Malin kom lite tidigare så jag slapp börja jobba ensam : ) men det var väldigt lugnt, hela kvällen.

Iakttagelser under kvällen:

·        Malin var väääldigt partypepp : ) om hon jobbade 1 procent så dansade hon 99. (Inte för att jag gjorde mer, det var så lugnt.)

·        Palacemannen var på Ernesto för andra gången. Funderar på att skriva en läskigt lång avhandling angående detta.

När vi hade slutat jobba och bestämt träff med Jules och Sofia på Larmtorget, fick Malin ett sms av en av Sala-grabbsen vi träffade på Valborg förra året. (De hade typ inte hörts sen dess och han skickade ett sms vid 02.30 och frågade vad hon hade gjort idag). Haha, skum.

·        Malin och jag ska börja som prao-elever i baren, trots att Marcus anklagade mig för att inte förstå att det inte spelade någon roll om du väljer Sprite eller Schweppes.


Tre sidor filosofi, körskole-teori och balklännings-provning


Satte mig ute på altanen och tänkte läsa filosofi. Jag läste någon sida tills det blev ganska jobbigt att kisa eftersom solen var så stark. I det läget har jag tre val;


·        Gå in och läsa istället så jag slipper solen. (Slipper solen. Har man stått ut med alla äckligt kalla och vidriga januari-februari-dagar med en touch av Sibirien så förtjänar man väl att sitta ute lite när man dessutom är ledig).


·        Gå in och hämta solglasögon, så jag fortfarande kan sitta ute, men ändå vara duktig och läsa lite.


·        Gå in och lämna boken, gå ut igen eftersom det är så skönt och solish.


Solglasögon hittade jag inga på stan igår, och det känns inte så lockande att leta reda på ett par just nu. Alternativ tre, perfette, såklart.

Hade bestämt att jag skulle prova klänningen klockan 6 idag, men kom på att teorin börjar kvart i fem. Med tanke på att min kunskap i trafikteori omfattar herr Gåman-skylten och att man måste se sig för vid en obevakad järnväg, så blev jag inte fruktansvärt besviken på dubbelbokningen. Men det är klart. Gud så oansvarigt, och fantastiskt snällt av mams att boka om tiden, så att jag inte missade chansen att sitta i en liten kuvös till rum med läskiga fordons-killar med Kagg-jackor och en extremt bred kalmaritiska.

Djupt andetag när jag kom ut, förhoppningsvis skulle jag slippa den härliga dieselolje-doften, cyklade fort därifrån, blev nästan fartblind*

Var hemma någon minut, sen iväg till provningen. Det behövde sys om lite, men det blir förhoppningsvis fint när det är klart. Det var kul att få en aning om hur det kommer att bli : ) Från början hade jag tänkt välja ett champagne-färgat tyg, men det fanns typ inget, så det blev ett i elfenbensvitt. Vill helst inte ha några band på, hoppas det går. Har fått lite gjort idag iaf, men det blir nog alternativ två imorgon om det är lika soligt : ) Pussciao

*Vi gick igenom begreppet fartblind idag, och nu vet jag precis i vilka hastigheter det uppkommer m.m, mycket viktig information haha.


Soooligt

Superfint väder idag, jättehärligt ju. Funderar på att sätta mig och sola lite på altanen, men sist blev jag ju ganska röd. Jag vet ju också att jag inte kommer att komma in till stan alltför tidigt för fika med Elin, Jullan och Fia om jag bestämmer mig för att sola nu. Fler soliga lovdar förhoppningsvis.
Har väldigt mycket i skolan som jag måste göra nu på lovet, bland annat

  • Läsa en hel bok (begreppet läsa innebär ju olika saker för olika människor).
  • Lämna in vårt projektarbete som är typ minst en vecka sent, paniiik.
  • Läsa filosofisidorna och komma på lite mycket djupa kommentarer att fälla under det muntliga provet (Man ska tydligen dra en fråga som kan komma från vilken som helst av de typ trettio sidorna vilket betyder att man måste läsa allt, sjukt jobbigt).
  • Engelska loggboken som vi skrev medan vi läste hm, en klassiker var det nog, ska jag lämna in efter lovet nu.

Det kommer säkert att vara soligt och superfint tills vi börjar på måndag och de här sakerna räcker. Tänker inte titta bland böckerna, rädslan för att bli påmind om fler måste-göra-sjukt-jobbigt-jag-döööör-saker är för stor. Nej. Stan it is, skulle behöva ett par nya snygga solglasögon.

Funderar på att gå ut, men det kanske inte skulle bli något clubbing, så jag vet inte riktigt.

Nej nu ser altanen sjukt inbjudande ut. Det blir kanske liiite sol iaf. Pussciao


Ny blogg, välkommen


Elin, 18, 19 i maj. Går sista året på Stagneliusskolan i Kalmar, tar studenten den 11:e Juni : ) Gillar att fika, fest, vår & sommar, att sola i stadsparken när det är långa raster. Blir glad (tillfälligt, ibland ganska länge om jag är väldigt nöjd) av att shoppa och älskar att resa.


RSS 2.0