Körlektion, skyltläsning och fri associationsförmåga

Idag på morgonen hade jag körlektion som började 07.45. Jag är inte så van vid det, eftersom jag har haft (och om jag inte har haft så har jag illegalt tagit) sovmorgon ungefär fem dagar i veckan.

Idag var det meningen att jag skulle kunna placera mig rätt på vägen, veta när jag har företräde m.m, och jag var helt sjukt trött, och såg typ niente eftersom jag råkade få fuktkräm i ögonen, men det gick ändå : )
Jag körde förbi någon skylt med tre prickar på, och jag kände igen den och visste att den upplyste om att antingen blinda eller döva (beroende på typ antalet prickar på skylten) kunde finnas i närheten. Jag valde att chansa på blinda, och min körskolelärare informerade mig om att upplysningen istället gällde döva. Såklart. Hon förklarade att tre prickar står för de tre bokstäverna döv och på samma sätt fem för blind. Nu tror hon dessutom att jag är dyslektiker. Det kanske kan vara ganska härligt iofs, att jag slipper titta på vägskyltar, då kanske risken minskar att jag helt plötsligt befinner mig på vägrenen, påväg att köra av vägbanan.

Nu ska jag försöka komma på något att hålla tal om, som ska kunna associeras till modernismen. Om min svenskalärare inte ser något samband till modernism så kan jag skylla på fri associationsförmåga.
Pussciao!

Födelsedag med inställda lektioner, skafferiet-fika & dompacruising

Det var en väldigt lyckad födelsedag igår : ) Lite paket på morgonen, sen fick jag reda på att vi skulle hoppa över projektarbets-samtalet vid 10.00, och jag var inställd på att cykla in till skolan till 13.20 då svenskan skulle ha börjat. Men som tur är (eftersom min spost har krånglat sen ettan, helt ärligt, jag tröttnade och gav upp den någon gång i mitten av tvåan ungefär) så ringde Jullan, och jag fick reda på att ett mail hade skickats ut om att lektionen var inställd. Dessutom var eftermiddagen (vanligtvis med en otroligt dryg filosofilektion) ledig : )

Filosofiläraren Peter är väldigt kul, men skulle också kunna beskrivas som lite läskig, med tanke på att han är lite oberäknelig som rätt som det är kan hoppa på någon. Han lånar sina elever för att illustrera olika filosofiska ställningstaganden och på förra lektionen använde han mig för att exemplifiera en tanke, och han började med att påstå att jag var en ängel, fast sen i slutet så sa han att jag var en riktig bitch haha.

Ida och jag åkte in till stan på förmiddagen igår, sen träffade jag Jules och Malin och vi gick och fikade, och jag fick assistera vattenhämtare åt Malin, eftersom hon för det första nog har någon skum exotisch sjukdom eftersom hon är törstig hela tiden (hoppas inte diabetes, då skulle hon ju typ bli absolutist och det hade varit väldigt tråkigt haha) sen för det andra är hon ungefär blind och har typ grön, svart eller röd (har faktiskt ingen koll på färgskalan överhuvudtaget, kanske violett) starr.


Efter fika på skafferiet så köpte jag ett par solglasögon, jag valde ett par som inte var sådär superhuge, och Malin tyckte att jag såg ut som en cyklist, men det får jag väl stå ut med haha ; ) Sen blev det dompacruising haha riktigt kul! Gästerna kom vid klockan 6 och då fick jag lite till presenter. Det var en väldigt lyckad födelsedag : )


Barskåpsrapport och vallenvisit

Det blev en utekväll i lördags. Det blev en riktigt lyckad utekväll dessutom : ) Jag kikade lite i barskåpet och gav Malin en rapport (och fick några kommentarer om de olika sorterna, eftersom hon är väldigt kunnig) om vad vi möjligtvis kunde pimpla senare under kvällen, och kom fram till att det inte fanns någon gin. Hm, Ida och jag har smakat lite hemma några gånger sådär, men vart har en hel flaska tagit vägen? Ganska svår situation. Baileys fanns ju, men hey, mjölkdrink? Helst inte.

Jag hade på något underligt sätt lyckats undgå en ganska stor, halvfull, mörkblå ginflaska och fick en väldigt glad överraskning när den lite senare på kvällen, (vid andra granskningen i barskåpet) uppenbarade sig framför oss.
Det blev gin med mineralvatten. Suspekt kombination, jag vet, men det fungerar faktiskt bra i brist på annat. Det fungerade uppenbarligen väldigt bra. Haha. Efter elva någon gång cyklade vi in till stan och vi valde som planerat bort 16-åringar på Vallens premiär, och trippade istället fram emot Ernesto-entrén.
Det var inte jättemycket folk när vi kom dit, men klockan var ju relativt lite, så det var ändå ganska lovande.

Kvällen:

· Precis när vi ska cykla in till stan, lite efter elva, så frågar Malin (med en ganska hög stämma, lite mer än salongsberusad) "-Vart är det min psykologilärare (min granne) bor?" och inom ett par, få sekunder, så passerar han oss, ackompanjerad av sina barn, och vi hoppades innerligt på att den dunkla natten var tillräckligt mörk för att åtminstone hindra honom ifrån att se oss, då han förmodligen inte hade undgått Malins fråga.

· Vår bartender-prao-ledare jobbade igår, och han visade oss hur man gör riktigt sur-sura äppeldrinkar, haha very tasty.

·Malins little amour sen ettan var där, och precis innan hade hon i princip uttryckt hur fantastiskt lycklig hon skulle vara om han var där ikväll. Han är hot. Haha mamma påpekade att han såg ut som en riktig modell-kille för två år sen. Kul (men skrämmande) att de har samma smak ; )

·Vi träffade några Stockholmare (som per definition inte var ifrån Stockholm, eller bara en, resten var typ ifrån Skåne). De flesta var väldigt trevliga, med undantag för Hugh Grant som iofs var trevlig men lite efterhängsen, ja typ värsta look-a-liken vars sångkunskaper inte sträckte sig längre än Sahara Hotnights cheek to cheek. Stockholmskillen, djursholmare, satt ting i Kalmar Domstol. Han blev helt hänsynslöst placerad här, som en del av juridikutbildningen. Haha nej han verkade inte tycka att det var så farligt faktiskt.

·Det blev en väldigt kort visit på vallen. Vi träffade alla utom Jules som var försvunnen, haha det var väldigt misstänksamt ; )

Kvällen var sjukt kul : )

Imorgon fyller jag år. Jag har tänkt ett tag nu innan min födelsedag att jag redan är 19 typ. Sen, i lördags när jag tänkte på hur gammal jag är så var jag ju bara 18. Vad lite det lät. Men nu är jag ju iofs ändå 19 inom några timmar. Cheers mate!
Pussciao




Rosa kort, cruise i dompan och l'ultimo bacio

Rosa kort! Iihhh snart har Jules ett rosa kort att visa upp för alla möjliga vakter, och speciellt Dick kan jag tänka mig haha, grattis! : ) Vi var ute och cruisade i dompan (som Jules typ champagnefärgade pimpbil numera heter) hon är en mycket god chaufför och det ska bli en hel del roligt i sommar, för jag räknar med mycket mer av det här ; )

Om de håller sig till den vanliga tidsplanen så borde Elin, Jules, Sofia m.fl. vara på Ernesto om de har förfesten ikväll, annars KM, just för tillfället. Taxin från (ja, det är sant, håret liksom) larmtorget till Palace brukar vara beställd till typ tjugo i elva, haha riktigt kul faktiskt : )


Ernestot. Inte världens mest smickrande bild kanske.

På grund av rapportskrivning och andra skoluppgifter som jag faktiskt har gjort har det blivit ganska intensivt den här veckan, och det känns inte som att jag har sovit någonting överhuvudtaget, så jag bestämde mig för att vara hemma ikväll (kanske gå ut imorgon, hoppas Malin är Ernesto-sugen wiii) och jag tänkte se en film jag lånade ifrån italienska-institutionen, som jag iofs sett innan på en lektion, men jag gillade den, så att se den en gång till blir nog inget problem ; ) Ja, snart blir det l'ultimo bacio i Idas rum, för hon är ute och pimplar drinkar så jag tror jag snor hennes rum ett tag faktiskt.


Elle, italienska och vintage

Jag kom hem från skolan ungefär vid fyra, ställde väskan innanför hallen, gick in i köket, och framför mig på en stol ligger - Elle. Såklart. Jag var nästan motiverad att gå och göra italienska-presentationen jag ska ha imorgon, men sen så får jag syn på det allra senaste numret som ligger där och bara väntar på att bli läst. Jag började med att bläddra igenom tidningen lite fort sådär för att få en uppfattning om innehållet var av kvalité, och det verkade självklart vara ett väldigt bra nummer. Vintage-special.



Jag är inte så jättevintage av mig direkt. Eftersom jag bor i Kalmar så finns det inte så många anledningar till att vara väldigt jättevintage. Men det är ändå bra läsning, alla unika väskor, smycken och vackra klänningar man kan hitta, jag förstår ändå att folk gillar det, det känns ju lite personligare och roligare.
Men jag tror att man måste hitta något sånt där som man verkligen blir kär i direkt för att bli sådär vintagegalen. Kajsa, Idas kompis, hade världens finaste balklänning som hon hade hittat i någon vintageaffär, där butiksägaren köpte in alla kläder ifrån Monaco. Hon berättade att det var prinsessan av Monaco som hade haft just den klänningen, butiksägaren visade foton på prinsessan i den och så. Jag vill också ha en riktig prinsessklänning!! ; )

Ciao!


Rapport-inskickning och vitt vin på altanen en härlig sommarkväll

Jag vill bara gå ut och slänga mig i gräset och ligga där och låta tonerna av hum hum från humlegården spridas ut i trädgården medan jag ligger där (i regnet, men vem bryr sig) och bara tänka på hur underbart allt egentligen är nu när jag har skickat in min rapport. Ett tag iaf tills jag kommer på saker jag måste läsa och så, men jag tänker inte låtsas om det nu : )

Det gör faktiskt ingenting att den blev inskickad en timme och två minuter försent, att jag skrev diskussionen på ungefär en kvart och att den helt ärligt är oförskämt dålig. Jag missade nog sidnumreringen, men jag hade (till skillnad från min första rapport-skrivning i ettan) iaf en titel-sida haha. Jag har hela tiden trott att deadline var nu på fredag, men igår vid typ tjugo i två informerade Malin mig om att rapporten, som i princip är den enda betygsgrunden för mitt betyg i religion B-kursen, skulle vara inskickad till urkund vid fyra dagen efter. Paniiik. Fast nej, inte panik, jag är för omotiverad för att få panik.  Men jag känner mig bara så otroligt nöjd eftersom jag började igår och har skickat in den idag trots försening och crapinnehåll. Jag bryr mig faktiskt inte ett dugg. Jag är lycklig ; )

Allt känns så somrigt och underbart, och jag längtar efter en mysig, härlig förfest på altanen en varm kaprifoldoftande sommarkväll med några glas vitt vin, härligt salongsberusat (eller lite till) sällskap och i bakgrunden winnerbäcks kom ihåg mig då eller sweetest thing med U2 som jag lyssnar på för tillfället. Det känns bara så sjukt härligt : )

Jag har inte provat min studentmössa än, jag vet inte, men det känns typ som att det finns en risk att jag inte kommer att ta av den då ; )

 

Jag hittade några av idas studentfoton

Pussciao!

Caffé Latte på Holmgrens, Mauritius och lite juveler

Igår började jag vid 09.50, men eftersom nästan alla lektioner den här terminen har börjat ungefär vid tio (med undantag för italienskan 08.10 torsdag och fredag, som ändå ofta råkat bli sovmorgon, haha motivationen är inte direkt på topp) så har Sofia och jag börjat vid tio alla dagar : ) Att vi borde har lärt oss schemat efter i princip en hel termin är ju sant, men tiderna vi börjar utslaget på hela veckan ger ju ett medelvärde på ungefär 10.00, sen lider både jag och Sofia av tidsoptimism också ; )

Första lektionen varade som väntat ungefär i två minuter, under vilka Mona informerade oss om att det var eget arbete. Malin, Jules och jag var lika ambitiösa som vanligt och svängde förbi Ticket och hämtade ungefär fyra kilo inspiration i form av resekataloger, och gick sen till Holmgrens och tog varsin caffé latte. Efter ett tag kom Elin, Jullan och Sofia, och Jules pekade ut fräscha hotellalternativ i Sunny Beach (definitionen fräscht hotell i Sunny Beach innebär väl ungefär att det är ett maxantal på 35 kackelackor i din hotellsäng, att det finns dusch i rummet även om det betyder att den har en area av en kuvös och att närheten till centrum är lika med tre och en halv kilometer utan bussförbindelse till närmaste kombinerade turistcrap/supermarket-shop).

Vi tittade också i, jag tror det var apollos, specialkatalog med mer exklusiva resor. Vi hittade ett helt okej, trevligt hotell på Mauritius, med lite över fem stjärnor ungefär, och jag hoppas på Malin nu när hon ska skriva uppsatstävling och vinna två tusen, Jules kan nog bli subventionerad av sin mormor och morfar, sen behöver jag inte tigga av mina föräldrar utan kan tjäna ihop all cash som behövs genom att öva på Svenssons Guld i stan eftersom vi ska bli juveltjuvar.

image56

Det här känns såå rätt två veckor innan studenten ; )
Pussciao!




Kreta juni 2006

Jag gick inte ut igår (mitt sunda förnuft hindrade mig, men guud vad tråkigt, förhoppningsvis sista gången jag låter det göra det). Tittade på några bilder på lite olika ställen precis, bland annat Jules space-sida, och jag hittade lite foton från Kreta-resan i juni förra året och satt och log och skrattade nästan för mig själv (bara nästan, du ser lite bakom ut om någon hör och ser dig). Tänkte på allt från Bedrock (som vi hörde från några grabbs kvällen efter att det ungefär var stadens värsta crack-hak) och Marem's harem som vi så fint döpte det till (för deras gudomligt välsmakande gourmémat) till förtrollade katter och ren-ouzo-svepande under ett av Rethymnons olivträd efter midnatt. Haha det var en sjukt underbar vecka och jag kommer inte att glömma den ; )

Jag har snott Jules och Elins foton, hoppas de har överseende : ) jag lägger till några kommentarer.

                                                                       

La airport                                                 
Vi var tvungna att vänta ganska                                                                     
många timmar på Kastrup, men                                                                 
som tur var så hade vi ett 7eleven
ungefär 25 meter ifrån oss.


Ganska många timmar senare



På ett café första dagen
Vi var sjukt trötta, jag vet inte, det kanske syns ; )



Same plejs



Första restaurangen
Malin fick en pojkvän, kyparen, vi övervägde att sälja henne men ångrade oss sen, synd, fint med lite cash nu till sommaren.


   
Malin ♥ cocktails
Nej, det blev ingen affär med Malin såklart : )


                    
 Malin med drink
 Fler foton på Malin med en drink i handen än utan haha



På My Place, Rethymnon
Efter lite ouzo-shottande uppmärksammar Jules och jag
att det sitter en holländare och två italienare mittemot oss. Lite blickar ifrån deras bord, Jules och jag ler oskyldigt (hm) tillbaka, och Jules kommenterar "It's on the house" haha. Det var riktigt roligt och de var inte så farliga som de såg ut haha : )
                                                                                           

                           

                                                                

Elin och jag på Marem's   



Jullan och Jules 



Hotell Crete Sun..
Det var helt okej, vi hade typ poolen för oss själva.
                                        
                                                                                                                           

                                                                        

..igen                                                                                      
Hotellet var lite läskigt när                    
vi kom hem typ på morgonen               
men det var mest eftersom           
det var en lite läskig incident         
med en katt.                                       
                               


Hotell-katten  
När vi satt på solstolarna vid poolen efter en partykväll så sa någon att hotellkatten var lik Albin, precis när någon annan av oss tänkte exakt samma sak. Det var faktiskt jätteläskigt haha.



Party snart ; )
Malin och Jules demonstrerar tandborstning innan.



Cocktailfavoriten


 

På Cosmopolitan..    
Jules och Jullan är väldigt glada för alla gratisshots. Bäst är när Jullans amerikan med vitryssland-bakgrund (syftar på drinken) och frågar -Have you ever tasted a whiterussian? ; )




 ..eller Metropolitan, vi var aldrig riktigt säkra på vad det hette

Moi och amerikansk/grekiska Trevor.
                                                             
                                                     
                                                                                                                               
Mordvapnen                                                  

Det var en sjukt läskig, äcklig spindel i Elins, Jules och Malins rum, och som tur var mördade Elin den med en
Smirnoff-flaska haha : )


 
Elin och Jullan på vår älsklingsrestaurang Marem's




Underbar vecka ; )      


Sol och dålig partykombination

Sol ute, och jag sitter inne. Jag var sjuk igår och någon sa för länge sen att man inte ska vara i solen när man är/har varit sjuk. Jag kan ju lika gärna ha varit otroligt upptagen när personen berättade det här, och totalt missat det, och jag skulle förmodligen inte dö av den orsaken så jag kanske sätter mig på altanen och äter lite i solen om en stund : )

Jag är sugen på att gå ut ikväll, men jag har också hört att över 39 graders feber och dricka drinkar kvällen efter inte är en superkombination, men det är förmodligen inte lika med döden, och det skulle innebära att jag blev en erfarenhet rikare.

Jag har varit hemma ifrån skolan, även om jag kanske nästan är helt frisk, men jag känner mig inte så mycket bättre att jag har försökt att läsa till något av alla prov jag har. Prova kläder kändes som ett mycket bättre och lättare alternativ. Jag kom till insikt med att jag har en inte alltför grov (jag funderar på om det finns någon benämning på den) störning. När jag har shoppat så låter jag inköpen ligga kvar i kassarna (minst två dagar) eftersom jag tycker att det känns roligare och mer nyshoppat, och blir påmind och kan prova och kanske bara titta lite på sakerna. Det här stör mig inte, tvärtom, så jag kommer förmodligen att fortsätta att låta shoppingkassar hänga kvar ett tag innan de får göra sällskap med de andra föremålen i min garderob. Sol nu. Pussciao!

image19


RSS 2.0