Lätt som en plätt

Ganska många gånger idag har jag hunnit tänka att jag borde räkna lite matte.
Jag vill sucka åt mig själv och ropa men gör det då.
Nej nu ljög jag, det vill jag inte alls.
Men det är ju trist att gå och tänka på vad man borde göra hela tiden, då kan man lika gärna göra det så man har det gjort sen. Gud vad extremt intelligent jag är som kan dra såna slutsatser.

Ingvar, il mio dio

Dagen började med en introduktion till IKEA, historia om hur det grundades, lite allmän fakta och värderingar m.m, i fyra timmar.
Efter det fick jag också prova på att jobba idag. Det blev lite mer än en timme i disken, sen ett par i portioneringen där man lägger upp rätterna.

Under introduktionen fick jag en DVD, De första 60 åren (1926-1986), och i fodralet låg ett litet brev ifrån Ingvar som börjar med "Kära IKEA familjen" och avslutatas med ett "Med kärlek och stor kram".

Gulligt skrivet av lilla snuskigt rika Ingvar tycker jag, han är lite av min idol nu.
Tänk att av alla människor i världen, från arabiska oljeshejker och kungligheter till amerikanska it-miljonärer och andra företagsmagnater, så är Ingvar den fjärde rikaste människan i världen, alltså helt sinnesjukt galet rik.

Här nedanför bjuder jag på en het idolbild.


My Marijuana

En cykeltur in till stan med Siw Lena Marijuana på förmiddagen. Jag hoppas för mammas skull att det sista namnet är felstavat, men jag är också lite tveksam angående Siw, kanske är Siv den rätta stavningen... Hur som helst så är jag glad att Fia fick dra strået till stacken och heta Lena i andra-namn. Tack Jesus för att du vägledde mina föräldrar så att jag slipper skjuta mig själv vid vuxen ålder på grund av namnen Elin My Marijuana.

Min snälla mamma köpte en fin Pilot Vega stiftpenna åt mig, det blir ju roligare att räkna matte med en fin penna (jag är lättköpt).


Mer och mer börjar jag få den där måste-göra-annat-väldigt-viktigt-att-t.ex.-läsa-nya-schulman-bloggen-och-70-andra-saker-innan-jag-tar-upp-boken-känslan.
Basta. Nu blir det ekvationer.


Serotoninsamlande


Visst det är fruktansvärt med växthuseffekten och fan och hans moster, men åh så härligt det är att gå ut när solen skiner.
Jag slår ett slag för serotonin-samlande.


Införskaffa studiebevis

Idag måste jag åka till skatteverket och skaffa ett studiebevis så att jag får fortsätta Matte C-kursen.
I måndags var jag på Komvux för första gången, och läraren jag ska ha heter Henrik och har ett läderhalsband med ett sånt där litet bensmycke.
Vi fick ett häfte med uppgifter och schema över alla Komvux-lärares lektioner, och sen ett över bara Henriks. Nere i högra hörnet hade Henrik infogat en liten bild på sig själv, där han satt solbränd och leende, med uppknäppt skjorta och sitt lilla bensmycke. Fantastiskt. Henrik är runt 60.


Vikingafjord o Debaser

Efter några timmar med minimalt benutrymme och som vanligt några försök till att överrösta den hemska så kallade musiken i bilstereon med mp3n så var vi framme i Stockholm efter tre i fredags.
Efter att mamma och pappa checkat in på deras hotell så följde mamma med mig och mötte upp Ida på Hötorget, sen gick vi tillbaka till Zara i Sturegallerian och helt plötsligt kommer syster 2 in, eftersom hon är på jobbuppdrag inne i centrum. Så feint tycker ida och jag men lämnar snart de andra två för att skynda iväg och leta efter en sporttopp på H&M utan resultat, en snabbis in på Weekday där Ida fyndade nästan gratis jeans och fick sällskap av Christer Lindarw i kön. Efter det blev det en ännu snabbare sväng ner till hemköp, och efter det gick vi hela vägen tillbaka till hotellet för att hämta min väska i deras bagagerum, och när vi väl var framme hos Henrik så hade jag knappt någon känsel kvar i armarna efter all tung packning.

I Henriks lägenhet var renoveringen ett faktum, och vi fick fixa i ordning oss nere i "Frölanders" tomma lägenhet på bottenvåningen. Problemet var bara att toaletten saknade lås, och även om man låste ytterdörren så var det några grannar som precis som Henrik ibland fick hålla till nere hos Frölanders under renoveringstiden.

Jag hade nästan hunnit törsta och hungra ihjäl och när vi väl skulle äta så fick jag döva vattenbristen med Proviva, men sparade lite till Ida eftersom hon ville prova att blanda det med norsk Vikingafjord, femtioprocentig sprit som under kvällen visade sig vara otroligt effektiv.
Vi lämnade lägenheten efter elva utan en nykter själ bland oss, och fortsatte kvällen på Debaser medis där ett band som hette Almedal uppträdde. Trots att det inte rikitgt var min genre så uppskattade jag Almedal, jag antar att det var tack vare den norska Vikingafjorden.


På Debaser stannade vi till stängning, och gick upp efter ungefär 5 timmars sömn dagen efter.
När vi kom fram i Uppsala på eftermiddagen så blev det middag, sen när jag satt i soffan och höll på att somna så ville Enzo leka, så då föreslog jag pussel eftersom det inte krävde så mycket engagemang från min sida då han gjorde jobbet. Jag var ganska mycket trött sen när vi kom hem igår eftermiddag.






RSS 2.0